Ciudatenie

Noi

22

2014

Va salut domnilor si va propun urmatoarea tema :am un calculator cu un ssd si doua harduri de stocare.Dupa instalarea Windows hardurile de stocare sunt vazute de bios insa la primul shutdown acestea nu mai sunt vazute de bios desi softuri precum acronis sau gparted le vad.Care sa fie ciudatenia?

Categoria: Stocare-Backup Intrebat de: [8 Grey Star Level]
Answer #1

In ce format sunt? Ce tip de BIOS ai? Are interfata EFI? Acrons si GParted le vad pentru ca recunosc orice tip de format.

Answers Answered By: polferis [2466 Orange Star Level]
Answer #2

1- fa update de bios
2-Sunt probleme in cazurile astea in ceea ce priveste stabilitatea sistemului. Maii exact – HDD-urile SATA 2 de prima generatie nu merg bine pe placi de baza SATA 1 – apar coruperi de date, blue screen-uri, inghetari ale sistemului si alte „minuni”. Se poate rezolva trecand hardul in mod SATA 1 cu ajutorul unui jumper – informatia e scrisa pe el.
Daca hardul SATA 2 este de generatie a doua teoretic detecteaza singur chipul placii de baza si comuta in mod SATA 1. Cam in 5% din cazuri detectia nu este corecta si creeaza probleme. Desi exista jumperi pe el nu mai este trecuta nici o informatie privind modul de trecere in SATA 1. Jumperii fiind folositi la altceva. Solutia ar putea fi gasita pe site-ul producatorului. De exemplu pe site-ul WD exisat documentatie privind folosirea unor jumperi si in acest caz.
O alta problema se pare ca exista chiar in W7 – are probleme cu unele chipuri nVidia.

Answers Answered By: Fane de la gaze [4510 Orange Star Level]

Raspunde la intrebare

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »

Scara punctelor

Castiga puncte intreband si raspunzand la intrebari!!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]