Gpt to mbr partition !

Feb

25

2018

Am un laptop lenovo i5 gen 6 amd radeon r5 de 2 gb placa de baza nu mai stiu exact si un hdd 1 t normal . Din magazin a avut win 10 home , am vrut sa il schimb sa ii pun win 10 pro x64 , am facut un stik usb bootabil gpt si uefi dar nu imi vedea stik-ul , in bios era totul ok uefi am incercat si securizat si fara dar nimic nu imi vedea stik-ul. Schimb pe legacy din bios si stik-ul la fel il fac din nou pe mbr cu rufus , acuma il vede dar nu ma lasa sa instalez ca e disk-ul gpt. Problema e ca am ster partitia care era windows-ul si in cealalta partitie am date importante , nu vreau sa le pierd ! Cum fac sa instalez windowsul pe partitia stearsa unde a fost windows-ul ? se poate converti doar partitia daca nu e nici un windows instalat? Stie cineva o metoda sau ceva ? Va rog !
Multumesc mult !

Etichete: , , , , , ,

Categoria: Sistem Intrebat de: [2 Grey Star Level]
Answer #1

Conversia pe partitii nu se poate, doar tot diskul.
Daca mai aveai sistemul de operare activ, se putea face conversia direct cu AOMEI, Minitool partition wizard, etc, fara pierderea datelor. Cum nu-l mai ai se poate face inainte de instalare cu utilitarul Windows Diskpart, in linie de comanda… dar se pierd toste datele.
Ai putea instala un sistem, apoi sa faci conversia… Dezactiveaza Secure boot in BIOS, activeaza Legacy si instaleaza provizoriu Windows 7, apoi faci conversia.
Daca poti transfera datele pe alt spatiu de stocare, conversia cu Diskpart se face simplu cu diskul sau stickul de instalere. La managerul de partitii apesi Shift+F10, iar in cmd tastezi urmatoarele comenzi pe rand:
diskpart
list disk
select disk X -X fiind discul din laptop
clean
convert mbr
exit
exit
Apoi click pe linkul Refresh din managerul de partiti, dupa care partitionezi cum vrei. Succes!

Answers Answered By: polferis [2484 Orange Star Level]
Answer #2

Creaza un disk bootabil cu Easeus Partition Master Home sau cu AOMEI Partition Assistant Technician Edition, bootezi de pe el si formatezi partitia C. Dupa asta, instalarea n-ar trebui sa-ti puna probleme.

Answers Answered By: Ylye [740 Orange Star Level]

Raspunde la intrebare

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »

Scara punctelor

Castiga puncte intreband si raspunzand la intrebari!!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]
Ghicitori pentru copii isteti