IP Problema

Apr

15

2015

Acum vreo 2 luni am intrat pe un site la info. Azi am verificat pe acel site ultimile logari si imi apare ca pe 12.03.2015 (in ora de info) am fost logat cu ipul asta 141.101.98.254 (UK), e posibil sa imi apara asa? eu sunt din Romania.

Categoria: Server Intrebat de: [2 Grey Star Level]
Answer #1

Daca ai intrat cu Tor browser, da, se comporta ca un router virtual, altfel nu. Verifica in setarile browserului, routerului. Sau poate folosesti vreun proxi sau vreun program de gen… sau poate ai gresit, datele de logare fiind ale altcuiva. Un browser normal iti va arata IP-ul corect, cel alocat de ISP.

Answers Answered By: polferis [2490 Orange Star Level]
Answer #2

Poți să pui te rog site-ul pe care ai intrat?Sau verifică dacă nu ai ip dinamic(care se schimbă).S-ar putea să aibă site-ul probleme la afișarea ip-ului,deci ne-ar ajuta mult dacă l-ai scrie aici. 🙂

Answers Answered By: RevnicRobert [49 Green Star Level]
Answer #3

e posibil daca s-au folosit programe care folosesc pentru logare ip-uri virtuale din alte tari. ( ocolesc prin mai multe servere )

Answers Answered By: portal [829 Orange Star Level]
Answer #4

rpg2.b-zone.ro este siteul. Deci eu am intrat in laboratorul de informatica, pe google chrome.

Answers Answered By: RaduVii [2 Grey Star Level]
Answer #5

citeste articolul asta poate te ajuta,iti da o idee,de ex poate ai intrat printr-o conexiune virtuala,vpn,cine stie citeste si te va lamuri,sper!!
Ce stie Internetul despre tine

Atunci cand intri pe un site, ii lasi pe cei care il administreaza sa iti vada cel putin adresa ta de IP. Doar pe baza acestei informatii, site-urile pot afla o multime de lucruri despre tine, ca de exemplu locul in care te afli. Daca vrei sa-ti faci o idee despre cat de multe informatii lasi la vedere, incearca StayInvisible.com. Poti afla de aici inclusiv ce Font-uri ai instalate.

Un lucru de baza pentru navigarea in siguranta este firewall-ul. Iar sfatul expertilor este sa iti instalezi un program precum ZoneAlarm, Comodo Internet Security sau Kaspersky Internet Security.

Ramai invizibil in timp ce navighezi pe site-uri

Exista un singur lucru pe care il poti face, daca vrei ca site-urile sa nu mai afle lucruri despre tine: sa pretinzi ca esti altcineva, care provine dintr-un alt loc. Asta se face printr-un server proxy si/sau printr-o conexiune la o retea virtuala privata (VPN).

Proxy-urile sunt o unealta care sta cel mai bine in mana oamenilor cu un pic de experienta. Daca te-ai jucat macar putin cu ele si folosesti Mozilla, incearca FoxyProxy, un add-on pentru Firefox, Thunderbird, Seamonkey si Songbird, downloadat deja de 12 milioane de ori.

O alta solutie ar fi The Onion Router, cunoscut mai bine in forma abreviata, Tor. Este un program gratuit care merge pe Windows, Mac, Linux si Android. El impiedica site-urile sa afle unde esti, dar si pe ce pagini intri in mod normal. Tor poate fi utilizat atat atunci cand navighezi pe Internet, cat si atunci cand folosesti un program de instant messaging, pentru Yahoo! Messenger. \”Te poti folosi de Tor ca sa ascunzi IP-ul. Dar poate fi urmarit\”, spune Mihai Moldovanu, CEO si Developer la TFM Group Software Romania.

Tot un program gratuit este si Hotspot Shield. Asa cum spune si numele, softul ar asigura protectie si in cazul hot-spot-urilor Wi-Fi. Programul functioneaza pe Windows si Mac OS si te ajuta sa ramai anonim ascunzandu-ti adresa de IP atunci cand intri pe site-uri. Vestea buna este ca iti permite sa accesezi inclusiv paginile blocate. Spre exemplu, daca esti la o cafenea care a interzis Facebook, cu Hotspot Shield vei putea sa urmaresti videoclipurile fara nicio problema.

Pentru utilizatorii avansati, avem solutii si mai bune. \”O metoda ar fi chained bouncers. Nu e prea cunoscuta. Se foloseste deep underground. Sa zicem ca un hacker sparge 200 de calculatoare si instaleaza pe fiecare dintre ele un client de bounce, care in mod normal nu face decat sa ia ceea ce primeste pe un port, apoi sa arunce pe alt IP de pe alt port. El se conecteaza la unul dintre PC-uri, iar conexiunea se muta pe altele 20, in asa fel incat iese un IP al unuia dintre cele 200 de calculatoare, de fiecare data altul\”, spune Mihai Moldovanu.

Uneori, pentru o si mai buna protectie, se utilizeaza asa-numitele covert channels. \”Cam toate protocoalele au niste octeti care nu sint folositi. Metoda este si ca sa ascunzi o comunicatie nelegitima in ceva legitim, astfel incat sa-ti treaca de analizoarele de trafic\”, explica specialistul.

Dar si aici exista un nivel superior. \”Chain bouncers au evoluat in zombie networks. Difera dimensiunea, vorbim de sude de mii de calculatoare. Si difera si functionalitatea. Zombie networks sunt folosite la flood\”, mai spune Mihai Moldovanu.

\”Hackerii pot alege o gama larga de instrumente pentru a-si ascunde identitatea si pentru a ramane nedetectati. In functie de fiecare situatie, pot apela la comunicatii criptate intre calculatoare, trecerea prin diverse servere intermediare, utilizarea de servicii publice gratuite si chiar si utilizarea de retele sociale sub diverse pseudonime. Atat timp cat o persoana nu foloseste mereu aceleasi metode sau servicii de a-si ascunde identitatea, are mari sanse de izbanda\”, explica Alexandru Catalin Cosoi, de la Bitdefender.

Answers Answered By: Fane de la gaze [4510 Orange Star Level]

Raspunde la intrebare

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »

Scara punctelor

Castiga puncte intreband si raspunzand la intrebari!!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]