Wi-fi laptop

Iul

6

2020

Salut, de curand mi am instalat fibra optica 300Mbps, pe calculator merge bine, download peste 200 ( ziceau ca 290 prind, ma gandesc ca pana seteaza limita in functie de abonament) upload 140 ( am max 150), insa pe laptop situatia nu sta prea bine, am un Lenovo ideapad s145, zice ca are wireless 802.11ac, am citit ca poate duce mult, cand l am instalat (netul) am avut 100 mbps ambele, de cateva zile am sub 50 (ambele), chiat 5,6 uneori, pe telefon am viteza mai mare, 40 mbps. Am intrat la network and sharing center si am dat pe ssid si imi apare la speed 72,2mbps, inainte aveam 150 mbps, setarile sunt la fel, nu am schimbat nimic. Si mai mult de 150 nu poate atinge? De precizat ca laptop ul nu are port LAN!
Multumesc!

Etichete: , , ,

Categoria: Internet Intrebat de: [3 Grey Star Level]
Answer #1

Salut, in primul rand viteza pe wireless va fi intotdeauna mai scazuta decat pe direct, prin cablu. In al doilea rand, trebuie sa ti cont de specificatiile placutei wireless din laptop, de asemenea optiunile avansate ale driverului trebuiesc configurate corect, in concordanta cu ceea ce ofera routerul din dotare. Nu in ultimul rand, trebuie sa ti cont de orele de varf care pot varia de la o zona la alta…la ora de varf, viteza poate scadea dramatic. ISP-ul nu ofera niciodata suport wirelles decat daca ai router in custodie de la ei.
De asemenea, intr-o legatura duplex download/upload, degeaba ai viteza superioara daca celalalt nu are, te va limita la viteza lui. Si asta nu e tot… mai sunt protocoale, QoS si firewall din router… in materie de conexiuni wired/wirelles sunt o multime de variabile…

Answers Answered By: polferis [2490 Orange Star Level]
Answer #2

Salutare! Ce pot sa-ti spun este ca viteza de download/upload este mult mai mica prin wi-fi fata de cablu…In legatura cu diferenta dintre primele zile si urmatoarele, nu stiu ca sa zic…Trebuie sa mai stii ca mai depinde si la ce interval orar faci testele de viteza…Succes!

Answers Answered By: Ylye [745 Orange Star Level]
Answer #3

Am rezolvat, mersi!

Answers Answered By: alicsandru [3 Grey Star Level]
Answer #4

Am cumparat un router viteza pana la 400mbps (download)

Answers Answered By: alicsandru [3 Grey Star Level]
Answer #5

Am viteza de 300mbps de la ISP

Answers Answered By: alicsandru [3 Grey Star Level]

Raspunde la intrebare

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »

Scara punctelor

Castiga puncte intreband si raspunzand la intrebari!!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]