?!

Apr

11

2017

Buna ziua,
Pe desktop,am instalate in sistem multi boot, doua distributii linux (ubuntu 16.04-LTS ; linux mint 18.1) si windows7-pro.Am si un tuner pentru vizualizarea de programe tv,pe care-l folosec si in ambele distributii linux cu ajutorul aplicatiei tv-time,de cca.doi ani,fara sa-mi faca nici o problema.
In urma cu cateva zile, dupa ce am vizionat un film pe unul dintre canalele tv.,am inchis aplicatia tv.time (eram pe linux mint) apoi am dat restart pentru a trece pe windows7,dar,comp.-ul n-a mai vrut sa booteze sub nici o forma, in nici un O.S.,led-ul care arata activitatea processorului nu mai palpaie decat cca.1-2 secunde dupa apasarea butonului de restart al computerului, iar la apasarea butonului ON-OFF, se opreste imediat.
Am testat HDD-ul, care este ok.,am schimbat processorul,nici o schimbare de comportament.memoriile RAM sunt ok.Plaa grafica n-am schimbat-o neavand una,dar ma intreb daca defectarea placii video face ca sistemul sa nu booteze si activitatea processorului sa inceteze?
Va rog, poate cineva sa ma lamureasca cu ce trebuie facut?

Etichete: ,

Categoria: Hardware Intrebat de: [78 Blue Star Level]
Answer #1

Daca placa video ar fi „dusa”, ce folos ca boot-ezi intr-un sistem sau altul, daca nu vezi nimic… Are sunete, ceva…?
Monitorul, ai unde sa-l probezi? Poate asta-i buba… Daca ai televizor, cupleaza-l la pc cu un cablu HDMI, daca merge, atunci e monitorul.
Incearca sa boot-ezi cu un dvd de instalare, un live cd, orice.. vezi cu se comporta.

Answers Answered By: polferis [2490 Orange Star Level]
Answer #2

sunt 2 leduri ( verde arata ca pc e pornit, si rosu arata activitatea hard-ului ). daca placa de baza are video integrat, incearca fara placa video dedicata. ce se intampla daca bagi un cd cu windows ? poti intra in bios ?

Answers Answered By: portal [829 Orange Star Level]
Answer #3

@polferis
1.Monitorul este bun (am conectat la el printr-un cablu hdmi o tableta e-boda revo r90 si functioneaza foarte bine)
2.Am incercat sa boot-ez cu un dvd de instalare (win.7.proffesional-iso) si nu boot-eaza.Aceiasi situatie si cu dvd-urile de instalare ptr.distributiile linux.
@ portal
1.La apasarea butonului on/off, pornesc ventilatoarele processorului si sursei,(placa video are racire pasiva),led-ul vede este aprins, led-ulrosu se activeaza cca.1-2 sec. apoi se stinge,calculatorul ramane inactiv iar la apasarea butonului on/off,se opreste imediat.
2.placa mea de baza este ASRock-ALIVENF5SLI-1394.Daca scot placa video dedicata,nu voi avea nici un conector la care sa ma racordez cu monitorul.

Answers Answered By: nerva [78 Blue Star Level]
Answer #4

Apare sigla pentru BIOS, poti intra in el? Daca poti, spune ce iti recunoaste acolo… In BIOS se poate intra chiar daca nu ai hard disk… Daca nici in BIOS nu poti intra, e clar… a murit! Daca ai avea placa cu dual BIOS, bine ar fi… Daca nu, alta placa de baza…

Answers Answered By: polferis [2490 Orange Star Level]
Answer #5

ciudata problema, prin excludere mai raman 3 lucruri de probat-
1. sursa = putin probabil sa aiba probleme ( adica la alimentarea cpu si hdd ), din moment ce ventilatoarele si ledurile merg.

2. placa video – daca nu poti face rost de o alta placa pentru proba, monteaza placa veche intr-un alt sistem si vezi cum se comporta.

3. daca si cele 2 de mai sus sunt ok, mai ramane placa de baza, ideal ar fi sa probezi toate componentele pe o alta placa de baza, sau placa actuala pe un alt sistem.

Answers Answered By: portal [829 Orange Star Level]
Answer #6

Buna seara,
Am facut precum ai spus polferis, am scos hdd-ul si s-a activat monitorul, dar ecranul s-a acoperit in totalitate cu litera a (cu accentul stanga) timp de cca 15 sec.,apoi au disparut si au aparut optiunile de accesare a bios-ului:
„apasa tasta 11 ptr.optiuni de boot-are, apasa tasta 2 ptr setup”,numai ca nu-mi recunoaste tastatura deci nu pot accesa nici una din optiuni (in sertarasul dvd-ului aveam un dvd boot-abil).Curios ca daca introduc un hdd formatat ntfs, apare instiintarea: „Boot MGR is missing, Pres Ctrl+Alt+Del”,fara sa-mi recunoasca insa tastatura.
Daca in sertarul dvd-ului introduc discul boot-abil de instalare ptr.linux mint,dupa apasarea butonului de restart,apare sigla distributiei respective cu anuntul ca icepe instalarea dupa scurgerea a 15 sec.apoi, ne avand montat hdd.in comp.se opreste. Daca montez hard disk-ul cu sistemele de operare,la pornirea pc-ului, apar literele amintite, dupa cca.15 sec.acestea dispar, si-mi apare boot loader-ul cu optiuni de boot-are, insa estompat de benzi verticale albastre grupate in pachete care alterneaza cu benzi verticale negre de latime egala cu cea a pachetelor albastre.Dupa trecerea celor 15 sec.comp.-ul se opreste.
O precizare:Eu am folosit mereu conexiunea HDMI intre monitor si unitatea centrala.Cand am deschis subiectul si am afirmat ca monitorul era mort la pornirea comp., asta era pe conexiunea HDMI. Cand am incercat o conectare VGA, constat ca se stabileste o relatie desktop-monitor, chiar daca ea este inca nefunctionala.Luand la rand componentele principale, pot afirma ca:
1.Sursa este buna. 2.monitorul este in regula,3.placa video-buna. 4.hard discul-o.k. 5.dvd-ul-idem.6.BIOS-ul?!!
La el n-am acces.Dar cum s-a dereglat,fara sa umblu in el?

Answers Answered By: nerva [78 Blue Star Level]
Answer #7

exista virusi pentru sectorul de boot, care pot afecta bios. ai incercat un reset de bios prin scoaterea bateriei de bios pentru 2 minute ?

Answers Answered By: portal [829 Orange Star Level]
Answer #8

Sincer, nu am intalnit atatea belele la un loc…
Cred ca placa de baza nu iti mai recunoaste nimic… In cazul asta, trebuie alta. O ultima incercare, duci unitatea la un service, daca se poate repara dar e prea scump, mai bine iei alta placa, la aprox 300 lei gasesti ceva chiar decent… depinde de pretentiile tale…

Answers Answered By: polferis [2490 Orange Star Level]
Answer #9

@ portal,
Da,am incercat si resetarea bios-ului,dar fara nici un folos.
Multumesc pentru sprijin si timpul acordat
@ polferis,
Cred ca am sa-ti urmez sfatul de a-l duce la service, totusi pentru lamurirea mea te-as ruga sa-mi spui daca toata dezordinea asta poate avea legatura cu dezactivarea functiei „automatically restart”, functie care,de fapt trebuia sa protejeze sistemul in cazul unui BSOD (dupa cum mi-ai explicat intr-o postare anterioara), dezactivare pe care am facut-o pentru ca nu mai puteam face updatarea sistemului,cu toate ca,i-mi sugerasesi o alta solutie.
Multumesc pentru disponibilitatea de a-mi acorda din timpul tau,cu multe sfaturi utile,pe care,le voi aplica mai atent in viitor.

Answers Answered By: nerva [78 Blue Star Level]
Answer #10

“automatically restart”? Absolut nicio legatura! Eu de cand folosesc un pc, laptop dezactivez aia, doar asa poti, mai usor, nota codul erorii BSOD, apoi sa cauti o rezolvare in google. Acest cod se poate afla ulterior in Event viewer, dar nu-i la indemana oricui
Ma bucur daca am reusit sa-ti fiu de folos.

Answers Answered By: polferis [2490 Orange Star Level]
Answer #11

@ polferis,
Multumesc pentru aceasta ultima clarificare si declar subictul ca fiind epuizat.

Answers Answered By: nerva [78 Blue Star Level]

Raspunde la intrebare

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »

Scara punctelor

Castiga puncte intreband si raspunzand la intrebari!!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]