Update Bios

Mai

3

2013

Salut am si eu o intrebare tocmai vreau sa achizitionez un procesor nou dar trebuie sa fac update de bios la placa de baza. Intrebarea mea este, trebuie saa fac update dupa ce am montat procesorul sau inainte. As dori raspuns urgent

Categoria: General Intrebat de: [41 Green Star Level]
Answer #1

Mai bine bagi de seamă ce versiune de bios ai , după aceea te uiţi pe site-ul producătorului şi citeşti changelog-ul (istoricul schimbărilor) pentru fiecare versiune de bios ulterioară. Vezi dacă are vreo legătură cu procesorul pe care doreşti să îl cumperi. Nu vă mai grăbiţi cu update-ul de bios, pentru că dacă nu ştiţi bine ce faceţi sau aveţi ghinion (exemplu întreruperea curentului), atunci ar putea ieşi urât de tot.

Answers Answered By: Vali [848 Orange Star Level]
Answer #2

Dacă se menţionează clar în acel changelog compatibilitatea cu acel nou procesor…atunci ai putea face update de bios (pe răspunderea ta evident). Se recomandă evitarea update-ului de bios direct din windows. Dacă totuşi eşti nevoit să o faci din windows, atunci opreşti orice antivirus, orice suită de securitate, orice aplicaţie third party care ar putea să pună beţe în roate. Deschizi un task manager şi te uiţi atent ce procese rulează.

Answers Answered By: Vali [848 Orange Star Level]
Answer #3

nu se face nici un update de bios nici inainte nici dupa.pune procesor si atat,reinstal windows.

Answers Answered By: Fane de la gaze [4510 Orange Star Level]
Answer #4

Vali eu intleg ce spui tu, am verificat bine de tot si trebuie sa fac Update de bios ca sa functioneze pentru ca placa mea are first release

Answers Answered By: mocton936 [41 Green Star Level]
Answer #5

În cele mai multe cazuri nu este necesar să faci update de bios dacă îţi pui alt procesor. Dacă eşti totuşi ferm convins că trebuie să faci asta, fă înainte să schimbi procesorul…E riscul tău 🙂

Answers Answered By: Vali [848 Orange Star Level]
Answer #6

uite aici procesorul despre care iti vorbeam http://www.emag.ro/procesor-amd-athlon-ii-x4-640-quad-core-3000mhz-socket-am3-box-adx640wfgmbox/pd/EDJL2BBBM/?ref=list_p1_l4 si aici am specificatile de la placa de baza http://www.gigabyte.com.ro/products/product-page.aspx?pid=3008#ov verifica si tu si dami si tu un raspuns te rog frumos

Answers Answered By: mocton936 [41 Green Star Level]
Answer #7

Dacă mă uit în lista de procesoare suportate observ că sunt 2 procesoare cu denumirea „Athlon II X4 640”, unul este cu stepping C3, care cică este suportat de placa de bază numai dacă updatezi biosul la versiunea F5, şi mai este un procesor cu aceeaşi denumire , dar stepping E0, care cică nu este suportat deloc de placa de bază indiferent de ce versiune de bios ai avea.
Ceea ce nu se ştie exact ar fi care anume dintre cele 2 procesoare este în acel link de la emag…
Probabil ar fi bine să te reorientezi către un procesor fără probleme de ambiguitate.
Şi asigură-te că placa de bază are întradevăr revizia 1.0…mai sunt şi alte revizii ale aceleiaşi plăci de bază.

Answers Answered By: Vali [848 Orange Star Level]
Answer #8

Căutând după codul lui, adică ADX640WFGMBOX, pare a fi stepping C3, dar sunt destul de puţine site-uri care oferă această informaţie. Unul dintre ele ar fi acesta:
http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Athlon%20II%20X4%20640%20-%20ADX640WFK42GM%20%28ADX640WFGMBOX%29.html

Answers Answered By: Vali [848 Orange Star Level]
Answer #9

Totuşi nu updata bios-ul la versiunea F6A, este beta…

Answers Answered By: Vali [848 Orange Star Level]
Answer #10

Deci sa inteleg ca acel procesor de pe emmag il pot lua fara probleme si in legatura cu biosul nici nu aveam de gand sa fac update la versiunea F6A vroiam sa dau update la versiunea F5

Answers Answered By: mocton936 [41 Green Star Level]
Answer #11

Eu cam aşa văd lucrurile…dacă greşesc să mă corecteze cineva.

Answers Answered By: Vali [848 Orange Star Level]
Answer #12

Update-ul de BIOS se face doar atunci cand ai o problema care nu se poate rezolva altfel . Daca functioneaza bine se cheama ca nu trebuie reparata .
Ca orice alt soft , Bios-ul poate sa aiba scapari sau defectiuni . Un BIOS update poate sa rezolve aceste erori care s-au strecurat intamplator . De exemplu un bios poate sa nu lucreze bine cu un anumit tip de memorie Ram sau sa nu recunoasca un anumit tip de HDD sau un anumit tip de placa video . Posibil ca acestea sa nu fi fost testate pe placa respectiva de baza sau pur si simplu nu fusesera inca fabricate .
Update-ul de bios este periculos in ciuda masurilor de protectie amintite pe-aici .
1 . Upgrade-ul de BIOS efectuat acasa duce la anularea garantiei . Care va sa zica si un upgrade reusit provoaca o paguba insemnata .
2 . Mecanismele de salvare nu functioneaza intotdeauna si atunci cand functioneaza trebuie sa stii exact ce trebuie sa faci . Pentru asta exista instructiuni clare si precise pe site-ul producatorului .
3. Upgrade se face cu o versiune de BIOS care sa se potriveasca perfect cu placa de baza in cauza . Avand in vedere multitudinea de modele existente este foarte usor sa gresim .
4. Este foarte greu de stabilit care este site-ul producatorului , de vreme ce gasim tot felul de copii fabricate in china . Daca s-au strecurat cateva diferente minore in procesul de fabricatie este posibil ca placa aia de baza sa devina nefunctionala dupa upgrade .

Bios-urile moderne sunt impartite in doua zone . Prima zona contine un asa zis load-er pentru cea de-a doua zona care contine bios-ul propriuzis . Daca o eroare se produce in timpul incarcarii bios-ului load-erul va afisa pe ecran un mesaj de eroare si va oferi posibilitatea restaurarii bios-ului anterior .
In realitate se intampla cam in felul urmator :
Bios-ul este responsabil cu initializarea dispozitivelor existente in computer , adica HDD , Floppy , placa video , etc . In mod teoretic load-erul biosului ar trebui sa initializeze un floppy si placa video . Cum in teorie e una si in practica e alta lucrurile merg de obicei cum e mai prost posibil .
Upgrade-ul se face in ambele compartimente ale bios-ului . Daca ai scris din greseala in prima zona reteta de muraturi de la bunica sau daca scrierea s-a oprit la jumatate , orice sansa este pierduta . Daca nu , atunci este posibil ca placa video sa nu se initializeze drept pentru care scrie ceva dar nu poti vedea . Restaurare in orb se face mult mai greu . Mai apoi , multa lume nu are un floppy si daca are poate nu a facut un floppy disk cu biosul respectiv . Cea mai amuzanta parte este atunci cand ai absolut tot ce ai nevoie doar ca flash-erul (programul de scris EEpromuri ) refuza sa puna o versiune mai veche de BIOS peste una mai noua .

In urma a catorva experimente si invatand din greselile mele si ale altora , recomand ca un upgrade de BIOS sa fie efectuat de o persoana cu experienta in domeniu care detine un minim de dotari .

Am intalnit persoane care se laudau ca-si flash-uiesc BIOS-ul cat se poate de des si inca nu au patit nimic precum si oameni care si-au schimbat placa de baza din acest motiv . Fiecare cum doreste .

Answers Answered By: Fane de la gaze [4510 Orange Star Level]

Raspunde la intrebare

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »

Scara punctelor

Castiga puncte intreband si raspunzand la intrebari!!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]