Pornire Laptop

Oct

25

2017

Salut,
Laptopul meu, Dell Latitude E6500,are urmatorul comportament:
Deseori (nu mereu),la apasarea butonului de start, se aude pornirea ventilatorului processorului timp de cca.2secunde, apoi se opreste. Povestea se repeta de cateva ori la rand, apoi booteaza normal, functionand fara probleme oricat de mult timp.Mentionez ca folosesc incarcatorul original, care incercat la alt laptop identic,acesta functioneaza absolut normal.In afara de comportamentul descris in legatura cu startarea, laptopul nu manifesta nici o anomalie.Care credeti ca este cauza? Multumesc.

Etichete: , , ,

Categoria: General Intrebat de: [78 Blue Star Level]
Answer #1

Salut,
Vrei sa spui ca se restarteaza din senin de cateva ori sau ce? Fi mai explicit, ce se opreste, Ventilatorul sau laptopul?? Cand l-ai curatat de praf (in interior) ultima oara? Il folosesti pe baterie sau pe direct, cu alimentator?

Answers Answered By: polferis [2490 Orange Star Level]
Answer #2

@polferis. Precizari:
Il folosesc cu alimentator si cu acumulatorul pe laptop.
Apas butonul de start, incearca sa porneasca (se aude sunetul ventilatorului timp de cateva secunde),dar se opreste fara a boota.Nu-i vorba de nici o restartare, ci am spus ca daca n-a pornit din prima incercare, am reapasat butonul de start din nou,pana cand dupa cateva incercari de pornire, (3-4incercari) booteaza si incarca sistemul de operare, dupa care functioneaza absolut normal. Am mai spus ca alteori, porneste normal la prima apasare a butonului de start.
Am avut mereu grija sa-l curat de praf, deci ventilatorul si toate componentele sunt curate si nu-mi explic motivul acestui comportament.

Answers Answered By: nerva [78 Blue Star Level]
Answer #3

Revin cu precizarea ca dupa fiecare incercare nereusita de bootare, am reapasat butonul de start: daca nu pornea, apasam din nou.La fiecare incercare nereusita de pornire,auzeam doar fasaitul specific al ventilatorului cateva secunde, apoi se oprea laptopul.Apoi repetam operatia, apasand iar butonul de start.

Answers Answered By: nerva [78 Blue Star Level]
Answer #4

Comportamentul ventilatorului este normal, este recunoscut in BIOS odata cu placa de baza si celelalte componente hardware.
Mai degraba butonul de pornire este defect, nu da impulsul necesar sursei de alimentare. Cand il pornesti, tine-l apasat mai mult, vreo 3-4 secunde. Daca nici asa nu merge, face la fel, atunci e sursa de vina.

Answers Answered By: polferis [2490 Orange Star Level]
Answer #5

M-am gandit la asta,datorita faptului ca uneori porneste din prima, alteori face figura mentionata mai sus.Am constatat totusi ca daca-i scot incarcatorul si ramane doar cu bateria,porneste normal, din prima.Deci ramane de suuspectat incarcatorul.Totusi el incarca bine bateria (100%)!

Answers Answered By: nerva [78 Blue Star Level]

Raspunde la intrebare

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »

Scara punctelor

Castiga puncte intreband si raspunzand la intrebari!!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]