Upgrade android!

Dec

30

2012

Buna!Am 2 intrebari daca ma puteti ajuta as fi foarte recunoscator!
1)Cum readuc la „viata”un telefon brickuit?
2)Daca dau update la o versiune de android,inseamna ca l-am si rootat?
Multumesc!

Etichete:

Categoria: Birou Intrebat de: [44 Green Star Level]
Answer #1

Ce înseamnă root la sistemul Android ?-se puncteaza si primesti nota,citeste si invata.
Rootarea telefoanelor bazate pe sistemul de operare Android, a fost și este în continuare un subiect larg dezbătut pe internet. Acest articol se dorește a fi, pur și simplu, doar o recapitulare a posibilelor beneficii și dezavantaje ce derivă din efectuarea acestei proceduri.
Înainte de a intra în miezul problemei, pentru cei ce se apropie pentru prima oară de universul Android, este cazul să explicăm ce înseamnă root în cazul telefoanelor Android. Atunci când rootăm un telefon Android, practic intervenim asupra sistemului de operare astfel încât să obținem controlul total asupra lui.

După cum probabil știți, Android se bazează pe kernelul Linux iar termenul de root provine tocmai de aici. În Linux, user-ul root sau Super User este cel cu drepturile de administrare cele mai mari, având acces la toate fișierele de sistem, pe care le poate modifica după bunul plac. Dacă e să facem o analogie, user-ul root este similar cu user-ul Administrator de pe Windows. Mai pe scurt: prin rootarea unui telefon se deblochează fișierele de sistem la care utilizatorul nu ar putea să aibe acces în mod normal.

Ceea ce dorim să precizăm este faptul că un telefon rootat nu diferă cu nimic față de unul asupra căruia nu s-a intervenit. Aplicațiile instalate funcționează în aceiași manieră, acestea nefăcând nici o diferență între root și non-root. Ok, atunci probabil că vă întrebați care e treaba cu root-ul? La ce folosește?

Probabil ați observat că în momentul în care cumpărați un telefon Android, deseori acesta vine cu o grămadă de aplicații inutile ce probabil nu le veți folosiți niciodată, care ocupă spațiu în memoria telefonului, care-l încetinesc într-o manieră absurdă (nu e vina Android-ului ci a operatorilor sau a producătorilor) și care oricât ați încerca nu pot fi dezinstalate. În mod normal, producătorii de telefonie limitează accesul utilizatorilor la fișierele de sistem așa că, rootând telefonul și implicit obținând controlul complet asupra acestuia, utilizatorul poate șterge aplicațiile care nu-i sunt necesare. Evident recomandăm maximă atenție atunci când eliminați anumite aplicații pentru că riscați să rămâneți fără anumite funcționalități.

Un alt motiv pentru care ați putea dori să rootați un telefon Android este pentru a putea instala Custom ROM. Deseori producătorii, după un anumit timp, “uită” să mai actualizeze terminalele (se numește marketing, scuzați ironia) astfel încât acestea rămân practic blocate la versiuni Android obsolete și limitate. Custom ROM-urile sunt practic versiuni personalizate, optimizate și actualizate ale sistemului de operare ce sunt dezvoltate și puse la dispoziția utilizatorilor în mod gratuit de către comunitatea Android. Avantajul constă în faptul că acestea sunt actualizate frecvent întrucât nu trebuie să treacă prin tot ciclul birocratic impus de producătorii și operatorii de telefonie mobilă ce deseori necesită timp îndelungat.

De pe telefoanele rootate puteți realiza un back-up complet al întregului sistem pe cardul microSD, operație extrem de utilă atunci când instalați un Custom ROM iar apoi decideți să vă întoarceți la firmware-ul original. De asemenea, există anumite programe speciale care funcționează doar pe telefoanele rootate, un exemplu putând fi aplicația setCPU ce permite utilizatorilor să mărească viteza la care rulează procesorului telefonului atunci când acesta este în uz și să o diminueze arunci când telefonul intră în sleep-mode.

Procesul de rootare NU dăunează telefonului însă poate atrage cu sine pierderea garanției producătorului. Partea pozitivă este că în general procedura este reversibilă.

Probabil că vă întrebați cum se face root la telefon. Tot ceea ce vă putem spune este că procedura este diferită de la telefon la telefon, folosind programe de genul z4root sau SuperOneClick. Unele telefoane sunt extrem de ușor de rootat, altele ceva mai dificil însă dacă nu se respectă pașii întocmai cum sunt explicați este posibil ca telefonul să nu mai funcționeze. Nu dorim să creăm alarmisme, acest lucru este puțin probabil să se întâmple dar e bine să știți că există și această posibilitate.

sursa-google.

Answers Answered By: Fane de la gaze [4510 Orange Star Level]
Answer #2

Da ,exact ce zice Fane ,ca bine zice , flawless expunerea…dar e si un raspuns la intrebari ?

SO ,daca stii sigur ca este brickuit telefonul ,nu mai poti face nimic .Ar fi interesant modelul telefonului ,oricum ,daca nu poti intra in recovery mode sau download mode ,e belea .
Daca faci update nu inseamna ca ai rootat telefonul .
Bafta .

Answers Answered By: musashi1973 [465 Blue Star Level]

Raspunde la intrebare

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »

Scara punctelor

Castiga puncte intreband si raspunzand la intrebari!!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]