Categorii
Caută întrebări sau răspunsuri:
nu blog
Dec
9
2011
scuze a doua intrebare am puss-o la raspunsuri. am vazut videotutorialul cu blog pe platforma wordpress dar eu s-i vrea safac un site-ulet cu wordpress si sa0mi permita un domeniu cit de cit.APOI poate i-mi cumpar si un domeniu cu hosting
Raspunde la intrebare
You must be Logged In to post an Answer.
Not a member yet? Sign Up Now »
Scara punctelor
Castiga puncte intreband si raspunzand la intrebari!!












Answer #1
Nu se face asa.
Dacă ai de gând să îţi faci un blog sau un site, în primul rând ar trebui să ştii despre ce e vorba, să sţii clar care va fi conţinutul site-ului, cu ce anume se va ocupa el.
Pasul 2—îţi cumperi un domeniu care să reflecte clar conţinutul siteului. (Se plăteşte)
După aceea ar trebui să îţi alegi o firmă de hosting, acolo unde vei stoca fişierele siteului precum şi baza sau bazele de date aferente.(Poate fi cu abonament lunar, bilunar etc…sau poate fi şi gratuit, dar nu e prea indicat…) Dacă vrei gratuit poţi să încerci :
„http://byethost.com/”
„http://www.123bemyhost.com/”
„http://www.ilive.ro/” Ultimul îţi bagă bannere publicitare. (nu garantez nimic în viitor în legătură cu aceste hosting-uri)
În ultima fază ar trebui să îţi pui întrebarea…ce fac mai departe ? Codez eu site-ul de la zero ? Plătesc pe cineva să îl creeze şi să mă ajute ulterior ? Sau instalez un CMS ?
Dacă nu te pricepi la html, php, etc (sau nu vrei să îţi baţi capul cu aceste lucruri), îţi recomand instalarea unui CMS cum ar fi : WordPress, joomla, drupal etc. Cel mai popular este wordpress. Acesta este adaptat în special pentru interfaţă de tip blog, dar…folosind câteva pluginuri şi o temă (şablon) mai complexă,poţi folosi wordpress pentru a-ţi crea site-uri în adevăratul sens al cuvântului. Până şi videotutorial.ro este construit tot cu wordpress.
Evident, poţi omite pasul 2, cumpărarea domeniului…şi să foloseşti un anumit subdomeniu. Dar, după aceea google va începe să te indexeze în timp. Domeniul siteului reprezintă identitatea sa. Practic nu vei avea o identitate în adevăratul sens al cuvântului. Este posibil ca în timp , deţinătorul domeniului unde ai făcut tu subdomeniul să nu mai permită să foloseşti subdomeniul respectiv. Dezavantajele folosirii unui subdomeniu al unui domeniu pe care nu îl deţii sunt numeroase. De aceea e bine să ai domeniul tău…proprietatea ta. După aceea, dacă te hotărăşti să cumperi mai târziu un domeniu, va trebui să îţi redirecţionezi vizitatorii, va trebui să aştepţi ca google să te indexeze iar…indexarea asta nu se face aşa dintr-o dată, cu greu obţii poziţii mai bune în căutări.
Menţiune : WordPress există în 2 variante:
1)Wordpress pe serverele lor, unde îţi poţi crea un blog fără să ai nici pic de habar în ceea ce priveşte bazele de date, salvarea lor periodică, codare php, html…etc. Ţi se oferă şi un subdomeniu pe domeniul wordpress.com.
Dar este şi limitat din multe puncte de vedere.
2)Wordpress ca un CMS pe care îl instalezi pe un hosting cu plată sau gratuit. Aici depinzi de calităţile hosting-ului; trebuie să mai cunoşti şi câteva chestii elementare de html, css (mai micşorezi câte un font ceva…etc). Avantajul —-totul este mult mai flexibil, poţi să faci ce vrei.
Şi pe blogger sau ucoz sunt anumite limitări. Sau pe orice alt serviciu de acest tip. (unde îţi faci un site sau blog, dar nu ai grija bazelor de date şi a fişierelor).
Diferenţa dintre un site şi un blog ţine de interfaţă, de complexitate.