Shortcup la site-uri Internet

Iun

28

2016

Putem crea shortcut-uri pentru orice site de Internet? De exemplu, vreau să am acces la un dicţionar, de exemplu Larousse, fără să mai deschid Google Chrome. Se poate? Bănuiesc că da, şi tare aş dori să aflu cum. Dar nu un link Chrome HTML Document, pentru că acesta vine doar cu icoana Google Chrome, şi, dacă fac mai multe html-uri, atunci nu mai am posibilitatea de a le deosebi grafic. Nu, un shortcut normal, individualizat şi prin titlu, dar şi prin icoană.
Vă mulţumesc anticipat.

Etichete: , ,

Categoria: Grafica-Design Intrebat de: [64 Blue Star Level]
Answer #1

Daca aveti cateva adrese web preferate pe care doriti sa le aveti la indemana, dar nu vreti sa le setati ca homepage din diverse motive (poate ca nu vreti sa le vizitati chiar atat de des sau preferati sa tineti un motor de cautare ca homepage), sugestia noastra ar fi sa creati shortcut-uri catre acestea pe Desktop. Sau de ce nu, chiar sa le fixati in TaskBar, in felul acesta putand sa le deschideti cu un simplu click ori de cate ori aveti nevoie sau sa le ignorati cand nu aveti motive sa le vizitati.

1. Cum sa creati shortcut catre paginile web favorite:

dati click-dreapta pe Desktop (orice portiune libera a acestuia) si selectati New din meniu, apoi Shortcut
new-shortcut

in functie de browserul preferat cu care navigati pe internet (sau probabil preferati alt browser decat cel default pentru a deschide respectivele pagini web), tastati in campul de sub Type the location of the item, intre ghilimele, calea catre respectivul browser (adica catre folderul unde acesta este instalat, exemplu C:Program FilesOperaopera.exe), apoi tastati adresa paginii web pe care doriti s-o deschideti cu ajutorul acestui shortcut
click Next, alegeti un nume pentru respectivul shortcut apoi dati click pe Finish (daca doriti, puteti sa schimbati si icon-ul intr-unul personalizat)
stealthsettings opera-sth
2. Pentru a adauga shortcut-ul unei pagini web in Windows 7 Taskbar este de ajuns sa trageti respectivul shortcut peste taskbar (drag&drop) sau sa dati click-dreapta pe acesta si sa selectati Pin to Taskbar din meniu.

Et voila! De acum puteti deschide o pagina web direct din taskbar, fara a fi nevoie sa o setati ca homepage. 😉

Answers Answered By: Fane de la gaze [4510 Orange Star Level]
Answer #2

sau simplu
clik dreapta de descktop-shortcut-pastezi acolo pagina care vrei,linkul respectiv-next-finish-si dupa aia redenumesti cum vrei tu-bafta

Answers Answered By: Fane de la gaze [4510 Orange Star Level]
Answer #3

Tot eu am găsit răspunsul până la urmă. În Google Chrome, deschizi site-ul pe care vrei să-l blagosloveşti cu un shortcut pe desktop, apoi clic pe cele trei linii paralele orizontale din extremitatea dreaptă a ferestrei, apoi pe Mai multe instrumente (probabil More în engleză), după care Adaugă pe desktop (probabil Add sau Send to Desktop) şi de acolo vă descurcaţi.

Answers Answered By: lasedan [64 Blue Star Level]

Raspunde la intrebare

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »

Scara punctelor

Castiga puncte intreband si raspunzand la intrebari!!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]