instalare windows

Oct

25

2014

buna seara am o mica problema cu un laptope nou si a venit cu linux pe el.nu are unitate optica,am vrut sa instalez windows pe el si nu ma lasa decat 1 secunda si intra in imaginea de la linux si cere cdlive.am apasat pe toate butoanele ca sa intre in bios daca ar avea dar nu misca deloc,nici vrea sa ia usb bootabil cu nici un sitem de operare,indiferent care e acela.

Categoria: General Intrebat de: [244 Blue Star Level]
Answer #1

Cand iti apare sigla tipului de BIOS al laptopului, pentru scurt timp, trebuie sa scrie undeva pe ecran tasta sau combinatia de taste pentru accesul in BIOS si pui sticul pe primul loc (daca are optiunea asta). Daca este un netbook, din ala mic de 10 inch, se poate sa nu aiba posibilitateaa de a boota de pe stick, atunci folosesti PLOP. Nu exista calculator fara BIOS!
http://videotutorial.ro/cum-bootam-de-pe-un-stick-usb-pe-calculatoarele-care-nu-au-aceasta-optiune-sau-in-virtualbox-tutorial-video/

Answers Answered By: polferis [2490 Orange Star Level]
Answer #2

1- apasa pe tasta esc la bootare si o sa vezi tasat de intrare in boot
2-Iti apare un scurt meniu, si de acolo apesi F9 pentru boot from cd/dvd..x usb si gata!!

Answers Answered By: Fane de la gaze [4510 Orange Star Level]
Answer #3

Trebuie sa poti intra in bios cu o tasta sau o combinatie de taste….sau eventual in meniul de boot rapid…numai ca noi nu putem visa ce model este laptopul tau ca sa te putem ajuta!!

Answers Answered By: Ylye [745 Orange Star Level]
Answer #4

si daca se gaseste un soft cum ar fi Plop Boot Manager care sa ruleze de pe usb stick nu doar de pe cd.sa pot face ca alt usb botbil cu windows sa fie citit.

Answers Answered By: randymzq [244 Blue Star Level]
Answer #5

În mod normal ar trebui să poți intra în bios ….F2 F9 Del Esc etc…trebuie să existe totuși o tastă de a accesa bios-ul.
Acum rămâne de văzut dacă poate boota de pe stick. Dar totuși spui că este un laptop nou fără unitate optică. Mi se pare extrem de aiurea ca să nu aibă capabilitatea de a boota de pe stick. Mai verifică o dată.

Să presupunem prin absurd că nu are această capabilitate. Atunci te poți folosi de plop boot manager. Dar cum vei boota acest utilitar, plop boot manager? Nu o vei putea face de pe un stick pentru că am presupus anterior că acel laptop nu are capacitatea de a boota de pe usb.
Ai putea să intri în bios și să setezi laptopul să booteze prin rețea. Dar asta e cea mai problematică metodă de boot. Am făcut în trecut chestia asta pe un laptop (m-am cam chinuit un pic…), am bootat plop boot manager prin rețea și odată încărcat acest utilitar pe calculatorul țintă, folosindu-mă de interfața plop boot manager, am dat clic să booteze de pe stick.

M-am documentat aici:
http://www.plop.at/en/ploplinux/networkboot-windows.html

Nu mai știu exact modalitatea, dar m-am folosit de TFTPD32. Am pus fișierele încărcătorului plop boot manager într-un folder anume (acele fișiere parcă le-am extras de pe un hiren boot cd). Am dezactivat serverul dhcp din router temporar pentru că am activat dhcp-ul din TFTPD32. Am alocat manual un ip local (din aria de ip-uri locale pe care routerul le asocia în mod automat calculatoarelor sau dispozitivelor conectate) pe calculatorul server.

În fine…cel mai probabil ai greșit tu pe undeva. Fie nu ai creat bine un stick bootabil , fie nu știi cum să faci laptopul să booteze de pe stick.

Answers Answered By: Vali [848 Orange Star Level]
Answer #6

de 3 ani fac acest lucru dar nu inteleg deci nu apare nimik pu si simplu cere cdlive cu linux imaginea aceea..am intrat in boot la imaginea de linux si nu imi recunoaste nimika mereu cere livecd nimic nu merge instalat..e laptop mare normal de 15 nu e mini,am apasat pe toate tastele am pus o tastatura de la pc sa vad de ce nu misca si nimik la fel.nu arata ca ar ava bios ul cum il stim noi ci doar linux care intra in faza de a boota doar de pe cdlive cu linux asa cu mcere el.am vrut sa fac si ubuntu sa pot sterge cu el si altele si nu merge..raman sa iau o unitate optica externa sa o am la mai multe pc sau laptopuri…

Answers Answered By: randymzq [244 Blue Star Level]
Answer #7

Poate o reuși cineva să te ajute într-un fel sau altul…dar eu am unele nelămuriri.

1. Despre ce model de laptop vorbim? (brand, cifre litere, cum se numește el?)

2. Spui că are linux preinstalat: Ce distribuție de linux are pe el? Dacă deja o are instalată pe hard disc, atunci de ce îți mai cere live cd? Cine face această cerere de live cd? Și despre ce anume live cd vorbim?

3. Ce utilitar ai folosit pentru a crea stickul bootabil cu windows? Ai testat acel stick și pe un alt calculator să vezi dacă este funcțional?

4. Acel laptop are activat cumva uefi? Poate fi dezactivat (dar oricum, ca să îl dezactivezi, trebuie să intri în bios prima dată cred)

Answers Answered By: Vali [848 Orange Star Level]
Answer #8

Apare cumva vreun mesaj de tipul ”press any key to boot from cd dvd”? Dacă da, apasă o tastă în momentul respectiv. Dar din câte știu, la stickuri nu prea se cere asta…

Answers Answered By: Vali [848 Orange Star Level]
Answer #9

Cu laptop-ul oprit, tine apasata tasta F2 si dupa aceea apasa butonul de pornire al laptop-ului , continui sa ti apasata tasta F2 pana apare prima imagine pe display, iar dupa 3 secunde eliberezi tasta F2 si astepti initializarea biosului.

Succes!

Answers Answered By: rodicaman [1085 Orange Star Level]
Answer #10

Nu mai bine folosesti un DVD-writer extern?

Answers Answered By: The-One [87 Blue Star Level]

Raspunde la intrebare

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »

Scara punctelor

Castiga puncte intreband si raspunzand la intrebari!!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]