Sal

Apr

14

2011

Asi dori si eu sa stiu cum fac un calculator cu un cd cu windos xp daca dvd-romul nu buteaza automat si eu nu mai stiu unde trebuie sa intru in bios ca sa butez.Va rog am nevoie de ajutor cat mai repede posibil

Categoria: Birou Intrebat de: [2 Grey Star Level]
Answer #1

Cand pc-ul afiseaza scrisul ala alb pe fond negru, apesi de obicei tasta dell sau f2 si intri in bios…acolo mergi la advanced bott sau boot priority si acolo selectezi cd/dvd rom sa fie la pozitia 1 apoi salvezi setarile apasand tasta f10 si dai enter…pc-ul se restarteaza si-o sa-ti booteze de pe cd/dvd.

Answers Answered By: Ylye [736 Orange Star Level]
Answer #2

Scuze pt dublu post…arunca-ti ochii aici…http://snpr.cm/SECLSm.jpg

Answers Answered By: Ylye [736 Orange Star Level]
Answer #3

Answer #1 Da, intra in BIOS si seteaza de la meniul Boot Menu sau ceva de genu, ca CD-ROM-ul sa fie primul dispozitiv de bootare.
Cum intri in BIOS? Dai restart si tii apasat repede pe tasta Del, in fucntie de ce BIOS ai…navighezi cu sagetile stanga dreapta prin meniuri sau tab-uri (acum depinde ce BIOS ai) Unele BIOS-uri au meniuri de tip lista altele de tip tab-uri sau in tab-uri si trebuie sa ai pe undeva boot priority sau boot order si pui CD-ROM-ul sau DVD-ROM-ul primul, apesi tasta F10 ca sa salvezi si sa iesi, in fereastra care o sa-ti apara apesi tasta “Y” pentru confirmare…o sa-si dea restart singur si daca ai un unitateaoptica (DVD-ROM) un cd bootabil vei avea un mesaj in care va scrie Press any key to boot from CD, apesi repede orice tasta si va incepe instalarea. Ca sa-ti vina mai usor iti sugerez sa privesti tutorialul despre BIOS. Te duci pe videotutorial.ro si in casuta de cautare din dreapta sus scrii: cateva explicatii sumare despre BIOS, dai enter si vei gasi tutorialul. Multa bafta.

Answers Answered By: gaby10 [37 Green Star Level]
Answer #4

Scrie jos cand porneste PC-ul pe ce sa apesi ca sa intri in BIOS.
Ceva gen:
Press Del to enter Setup
Press F2 to enter Setup
…etc…

Dar da, depinde de BIOS.

Answers Answered By: OvidiuZeicu [136 Blue Star Level]

Raspunde la intrebare

You must be Logged In to post an Answer.

Not a member yet? Sign Up Now »

Scara punctelor

Castiga puncte intreband si raspunzand la intrebari!!

Grey Sta Levelr [1 - 25 Grey Star Level]
Green Star Level [26 - 50 Green Star Level]
Blue Star Level [51 - 500 Blue Star Level]
Orange Star Level [501 - 5000 Orange Star Level]
Red Star Level [5001 - 25000 Red Star Level]
Black Star Level [25001+ Black Star Level]